Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Calcellieri: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και υπερήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο Massimo Cancellieri, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό AKTOR.
Ο Ιταλός προπονητής στην αρχική του δήλωση, τόνισε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είναι απογοήτευση που χάσαμε, φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά το ταλέντο είναι εκεί για τον Παναθηναϊκό. Πριν το παιχνίδι, λίγοι περίμεναν ότι θα παίξουμε έτσι. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ποτέ δε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος όταν χάνεις, αλλά από όλα τα άλλα, είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου».
Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco τόνισε…
Για την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι…
«Κάνουμε προετοιμασία και για τις δύο πλευρές. Είναι πολύ θετικό όμως για την ομάδα μας ότι μπόρεσε να ακολουθήσει τη ροή του αγώνα. Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγε σε υψηλό ρυθμό οι παίκτες διάβασαν πολύ καλά αρκετά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να διεκδικεί τη νίκη σε ένα παιχνίδι με 70 πότους και σε ένα παιχνίδι με 93. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος πέτυχε πόντους εξαιτίας του ταλέντου του. Ακόμα και ομάδες κορυφαίου επιπέδου, δε μπορούν να σταματήσουν όλους τους παίκτες. Η σημερινή παρουσία είναι κάτι πολύ θετικό για την ομάδα».

Για την βελτίωση της ομάδας παιχνίδι με παιχνίδι…
«Είναι νωρίς να το πούμε αυτό, αλλά ναι, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έχουμε βελτιωθεί πολύ, γιατί δουλεύουμε πολύ. Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι μια ομάδα με 10 νέους παίκτες θα έχει την ίδια εξέλιξη όλη τη χρονιά. Είναι πολύ λογικό να παρουσιάζουμε τώρα αυτό το πρόσωπο. Είναι μια μεγάλη σεζόν, με πολλούς αγώνες. Είμαστε προετοιμασμένοι και για πισωγύρισμα αλλά προσπαθούμε να μην το επιτρέψουμε. Αυτό που μου αρέσει στην ομάδα, είναι ότι βλέπει τον Παναθηναϊκό σήμερα και ακολουθεί η Πόρτο. Δεν υπάρχει ακόμη ο Πανιώνιος. Βλέπουμε μόνο το παιχνίδι μπροστά μας, οι παίκτες το έχουν αποδεχθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας και το ενδεχόμενο της κούρασης…
«Έχουμε ρεπό αύριο, έχουμε ημέρες να προετοιμαστούμε. Είναι νωρίς να πιστεύουμε ότι είμαστε κουρασμένοι. Είμαστε εδώ μόνο δύο μήνες. Με την Πόρτο θα ζητήσω από όλους να είναι έτοιμοι και να ανοίξουμε το ροτέισον σε 10-11 παίκτες. Θα είναι σημαντικό να δοθεί χώρος σε παίκτες που παίζουν περισσότερο, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, με τον κόσμο μας, που ίσως είναι λίγο πιο εύκολο».

Για το αν θα κοιμηθεί μετά από ένα παιχνίδι που η ομάδα του, έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά επέτρεψε στον αντίπαλο, πολλά επιθετικά ριμπάουντ, είπε… «Ήταν απέναντι στο Lessort και τον Μήτογλου, οπότε θα κοιμηθώ… Ο Lessort είχε 4/12 σουτ, είναι σχεδόν απίθανο να σταματήσεις τέτοιους παίκτες. θεωρώ ότι είχαμε πρόβλημα με τα επιθετικά ριμπάουντ. Κάναμε καλή προσπάθεια για να τους σταματήσουμε. Είναι τοπ επιπέδου ομάδα και ακόμα και κορυφαίες ομάδες Ευρωλίγκα δε μπορούν να σταματήσουν τέτοιους παίκτες. Ήμασταν 27 λεπτά μπροστά, 7-8 λεπτά μαζί, ήμασταν πολύ κοντά. Οι 27 πόντοι του Nunn δε μας πόνεσαν τόσο πολύ, αλλά κάποιοι πόντοι του Παπαπέτρου, του Grant και του Grigonis. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Ataman που είπε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Νίκησαν δίκαια και τους αξίζουν συγχαρητήρια αλλά μας τιμούν οι δηλώσεις αυτές και πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για την προσπάθεια μας σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου