Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Κωνσταντινίδης: «Έχουμε ανάγκη το πρωτάθλημα»

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, κρίνεται το πρωτάθλημα. Για μας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί, το έχουμε ανάγκη σαν ομάδα, προπονητές και ποδοσφαιριστές. Το έχει ανάγκη και ο κόσμος. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν πολύ καλό αντίπαλο, καλά οργανωμένο με καλούς ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα γίνει ένα δυνατό ματς».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ και αν περίμενε αυτή την αντεπίθεση μετά την ισοπαλία με τη Λαμία:

«Για εμάς δεν είναι αντεπίθεση. Κάναμε ένα μέτριο ματς με τη Λαμία. Έχουμε μάθει στην Ελλάδα να βαφτίζουμε τα παιχνίδια εκ του αποτελέσματος. Δε νομίζω ότι μιλάμε για αντεπίθεση.

Είχαμε τρία σερί ματς στην έδρα μας που θέλαμε να κερδίσουμε απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Βέβαια το να μιλάμε για δύσκολους αντιπάλους, όταν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα playoffs είναι δυνατές. Πήγαμε πολύ καλά. Κάθε ματς μας έδινε μεγαλύτερη ώθηση για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Μένει ένα ματς για το πρωτάθλημα».

Για το αν θυμάται είτε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου είτε ως ποδοσφαιριστής τέτοιο φινάλε πρωταθλήματος:

«Είναι πάρα πολύ συγκλονιστικό. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που δύο ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική. Είναι συναρπαστικό αυτό που έγινε. Νομίζω ότι και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ, δίνει ομορφιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω τα πρωταθλήματα να είναι εξίσου όμορφα και πολλές ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό για όλους, κυρίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι δυναμώνουν όλες οι ομάδες».

Για το αν περίμεναν στην αρχή της χρονιάς να φτάσουν σε αυτή τη θέση:

«Η χρονιά δεν ξεκίνησε με αυτή τη λογική. Ήταν να πάμε αγώνα με αγώνα και να δούμε που θα μας οδηγήσει. Νομίζω ότι η λογική αυτή ήταν σωστή, όπως τη διαχειριστήκαμε, αφού διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε. Ίσως ενδόμυχα υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Για τον Άρη:

«Είναι μια καλή ομάδα, πολύ καλά οργανωμένη. Στα playoffs, με όλο το σεβασμό στη Λαμία, αν θεωρήσουμε ότι είναι αδύνατη, οι υπόλοιπες ομάδες είναι δυνατές. Είναι δύσκολο να κερδίζεις, να παίρνεις βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για το αυριανό ματς που θέλουμε να ξεπεράσουμε για να φτάσουμε στον τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για να φτάσουμε στο τέλος όπως μας αξίζει».

Για το αν αλλάζει κάτι στο αυριανό ντέρμπι το διακύβευμα που υπάρχει:

«Δεν αλλάζει κάτι. Είναι άλλο ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θα μπορούσε να ήταν με τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ. Δεν αλλάζει κάτι. Είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα στο Βικελίδης:

«Αυτοπεποίθηση. Να πάμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σωστή νοοτροπία για να ξεπεράσουμε το αυριανό εμπόδιο».

INPAOK

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Η αστυνομία ενημερώνει για σύλληψη και δικογραφία

AΠO Γ.E.Δ. ΘEΣΣAΛONIKHΣ EΣTAΛH Δ.T. ΣXETIKA ME ΣYΛΛHΨH YΠEYΘYNOY MEΛΩN AΘΛHTIKOY ΣYΛΛOΓOY THΣ ΘEΣΣAΛONIKHΣ, ENΩ ΣXHMATIZETAI EΠIΠΛEON ΔIKOΓPAΦIA ME AΦOPMH ANAPTHΣH ΣE IΣTOΣEΛIΔA ΠOY ΠPOΣKEITAI ΣE ETEPH OMAΔA THΣ ΠOΛHΣ, ΓIA YΠOKINHΣH ΣE ΠPAΞEIΣ BIAΣ ΔIA TOY ΔIAΔIKTYOY, ENOΨEI ΠOΔOΣΦAIPIKOY AΓΩNA ΠOY ΘA ΔIEΞAXΘEI AYPIO (19-05-2024) ΣTH ΘEΣΣAΛONIKH

Αύριο η πόλη έχει μία ευκαιρία να πάει ένα βήμα μπροστά

Μπορεί αρκετοί να ζουν και να αναπνέουν για την αυριανή αναμέτρηση, ωστόσο αν όλοι είμαστε υποδειγματικοί η πόλη έχει μια τεράστια να πάει ένα βήμα μπροστά, ειδικά σε μία εποχή που η βία προκύπτει από ποικίλες κοινωνικές αιτίες. Τα πάντα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίσει φυσικά ο καλύτερος που εμείς θέλουμε να είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά μία ακόμα μερίδα φιλάθλων στην Αθήνα θέλει να είναι η ΑΕΚ. Ας πρυτανεύσει η λογική.

Ο Πετράκης κέρδισε μία ακόμα σεζόν στο Αγρίνιο


Ο Γιάννης Πετράκης θα συνεχίσει να κρατάει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναιτωλικού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η επιτυχημένη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, επεκτάθηκε με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως τον Ιούνιο του 2025.

Κόντης κι επίσημα


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Χρήστος Κόντης γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1975 στην Αθήνα. Η ποδοσφαιρική ενασχόληση του ξεκίνησε στον Εθνικό, συνεχίστηκε σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ολοκληρώθηκε στην Κύπρο στον  ΑΠΟΕΛ.

Σε ηλικία 36 ετών έγινε βοηθός προπονητή στον ΑΠΟΕΛ, ως άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έμεινε μαζί του και στον επόμενο σταθμό, στην Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τη σεζόν 2017-18 προσλήφθηκε ως βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό και στο φινάλε εκείνης της περιόδου ανέλαβε πρώτος προπονητής για ενάμισι μήνα.

Δούλεψε ως πρώτος προπονητής ξανά το 2019 για την Χατά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2021 ήρθε στον Παναθηναϊκό ως πρώτος βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραμένοντας έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2023. Τον Φεβρουάριο του 2024 ανέλαβε την ομάδα του Βόλου, η οποία βρίσκονταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και εν τέλει έχοντας πολύ καλή παρουσία στα play out, διατηρήθηκε στη Super League.

Καλωσορίζουμε τον Χρήστο ξανά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!

Καρυπίδης: «Μπαίνουμε και παλεύουμε για τη νίκη. Αυτό είναι το DNA μας»


«Η ιστορία του ΑΡΗ μας υπαγορεύει τον δρόμο και αυτήν την Κυριακή. Θα παίξουμε για την φανέλα μας, για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας, για το καθήκον μας.

Αυτό που κάνουμε πάντα. Μπαίνουμε και παλεύουμε για τη νίκη. Αυτό είναι το DNA μας.

Θεωρώ δεδομένο ότι το Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα δώσει στην ομάδα μας την ώθηση που χρειάζεται.

Όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, στις δύο τελευταίες “στροφές” για να κλείσει η χρονιά όπως θέλουμε».

Μάντζιος: «Θα παίξουμε για το γόητρο του Άρη»


«Είναι το ντέρμπι της πόλης και πράγματι τα έφερε έτσι η συγκυρία, ώστε να κρίνεται ο πρωταθλητής από αυτό το συγκεκριμένο! Για εμάς είναι ένα παιχνίδι γοήτρου, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να νικήσουμε για εμάς, όπως σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κι όπως γίνεται πάντα στα ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ».

Στην ερώτηση αν η ομάδα του είναι στην κατάσταση που ήθελε ο ίδιος τώρα στο φινάλε του πρωταθλήματος και εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, επισήμανε: 
«Με το πλάνο που έχουμε κάνει εδώ και δύο μήνες σε ό,τι αφορά στην ομάδα και τη διαχείριση που κάναμε στη χρησιμοποίηση των παικτών εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, είμαστε μέσα στο στόχο μας, σχετικά με το πώς έπρεπε να είμαστε στο φινάλε της σεζόν. Η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αν εξαιρέσουμε τον Βέλεθ, δεν έχουμε κάποιον άλλον τραυματία παίκτη. Το πλάνο, δηλαδή, μάς έχει βγει καλά!»

Σχετικά με το πώς περιμένει ο Μάντζιος τον ΠΑΟΚ, που πηγαίνει σε αυτό το ντέρμπι από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, τόνισε: 
«Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο κίνητρο αυτή τη στιγμή, να βγει πρωταθλητής! Αυτά τα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, όμως, πάντα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ, πράγματι, είναι σε καλή κατάσταση. Έχει κάνει τρεις νίκες στα τρία τελευταία ντέρμπι που έδωσε στην Τούμπα και σίγουρα οι παίκτες του είναι σε πολύ καλή ψυχολογική διάθεση. Όπως είπα, όμως, αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα και παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και πόσο θέλει καθεμιά το ματς!»

Αναφορικά με το πώς συζητούν ο ίδιος με τους παίκτες του ότι ο Άρης βρέθηκε να συμμετέχει σε δύο τελικούς, αρχής γενομένης από αυτόν που αναμένεται να κρίνει τον πρωταθλητή, είπε: 
«Μπροστά μας είναι ένα ντέρμπι, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε τη νίκη για εμάς. Δεν έχουμε επιπλέον άγχος ή παραπάνω πίεση σε σχέση με άλλα παιχνίδια, στα οποία επίσης θέλουμε τη νίκη».

Όσο για τον τελικό Κυπέλλου, που ακολουθεί, ο Μάντζιος κλήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό κι αν αυτή αλλάζει τα δικά του σχέδια, γιατί τόσον καιρό οι “κίτρινοι” δούλευαν πάνω σε άλλα δεδομένα. Απάντησε: 
«Δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα στον αντίπαλο. Θα δούμε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ το κομμάτι του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό».

Προπονητής ο Φαν Πέρσι

Ο Ολλανδός θρύλος και πρώην επιθετικός των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, θα αρχίσει την προπονητική του καριέρα στην Eredivisie

Συγκεκριμένα ο Φαν Πέρσι ανακοινώθηκε και επίσημα από την Χέρενφεν καθώς αποχώρησε από το πόστο του στην Φέγενοορντ.

Η Σαουθάμπτον έκλεισε ραντεβού με την Λιντς

Στον δεύτερο ημιτελικό των play off ανόδου απέναντι στη Γουέστ Μπρομ του πρώην «ερυθρόλευκου» τεχνικού Κάρλος Κορμπεράν, οι «Άγιοι» ήταν... φωτιά και λαύρα, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1.

Και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό ανόδου (το ματς των 200 εκατ. ευρώ), που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου (17:00) στο Γουέμπλεϊ.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, η Σαουθάμπτον προηγήθηκε στο 49' με τον Σμολμπόουν φέρνοντας το ματς στα... μέτρα της. Από εκεί και πέρα ανέλαβε... δράση ο Άνταμ Άρμστρονγκ ο οποίος σημείωσε άλλα δύο γκολ (78', 85' πέν.) και σφράγισε την παρουσία της ομάδας του στον τελικό του θρυλικού λονδρέζικου σταδίου σε 9 βράδια.

Στο 8ο λεπτό των καθηστερήσεων, η Γουέστ Μπρομ σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Κίπρε. 

SDNA

Κορυφαίος ο Πάλμερ

Με 22 γκολ και 10 ασίστ στο ενεργητικό του, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σήκωσε στις πλάτες του την Τσέλσι και οδηγεί τους «μπλε» του Λονδίνου στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Πάλμερ μετακινήθηκε στην Τσέλσι από την Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι και αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους Λονδρέζους, που στο πρόσωπο του έχουν βρει τον ηγέτη τους για τα επόμενα χρόνια.

SDNA