Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Θα κερδίσει επιτέλους τον Ολυμπιακό στην Τούμπα;

Έξι συνεχή παιχνίδια χωρίς νίκη στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό μετράει ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία μας νίκη στα πλέι οφ του 2021 2-0 με Αντρίγια και προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία. Έκτοτε με την επιστροφή του Λουτσέσκου 0-0, 1-1, 0-0, 1-2, 0-1 και 1-4 φέτος. Καλό είναι να τα τελειώνει αυτό το αστείο.

Πελεκίδης :"Εμείς κάναμε μία επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, είχαμε παρακλείνει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και ξέραμε ότι έχει να κάνει σε σχέση με την δική μας απόδοση"


 Δημήτρης Πελεκίδης:

«Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πυλαίας για την σειρά αυτών των αγώνων, ήταν πολύ ανταγωνιστική και στα τρία παιχνίδια, στα δύο πρώτα περισσότερο, εξού και χάσαμε στο δεύτερο παιχνίδι. Εμείς κάναμε μία επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, είχαμε παρακλείνει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και ξέραμε ότι έχει να κάνει σε σχέση με την δική μας απόδοση. Νομίζω το δείχνει και το τελικό σκορ, ήμασταν πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι, από εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, πήραμε και βοήθεια από τις τερματοφύλακες μας, ενώ παράλληλα διαχειριστήκαμε τον ρυθμό του αγώνα διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Πήραμε τη νίκη-πρόκριση, που ήταν το ζητούμενο, και τώρα θα ξεκουραστούμε γιατί το Σάββατο ακολουθεί ο πρώτος τελικός, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε». 

Μιλογεβιτς :"Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τη Νέα Ιωνία στα οποία ελπίζω πως άμα παίξουμε έτσι, θα πάρουμε και το πρωτάθλημα"

 


Οι δηλώσεις της Μιλογεβιτς:

«Δείξαμε το πως μπορούμε να παίξουμε, και πως ξέρουμε να παίζουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Πυλαία, δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε.

Ίσως ήμασταν κουρασμένες, αλλά σήμερα παίξαμε σαν ομάδα, η μία για την άλλη, και έτσι πήραμε μία σημαντική νίκη και πρόκριση στους τελικούς. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τη Νέα Ιωνία στα οποία ελπίζω πως άμα παίξουμε έτσι, θα πάρουμε και το πρωτάθλημα».

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Αλμέιδα


"Με την υπ’ αριθμ. 26/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) σε βάρος του MATIAS JESUS ALMEYDA, προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, για φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και έλαβαν χώρα εντός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, στις 28-4-2024 για τα Play Offs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024.

Ειδικότερα, όντας προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα χειροδίκησε σε βάρος αστυνομικού με πολιτική περιβολή, όπως προκύπτει και από το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024".

Σύνθημα ανατροπής από Έμερι

«Θα είναι πολύ δύσκολα αύριο (σ.σ. 9/5), ο κόσμος θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Πρέπει να μην σκεφτόμαστε το πρώτο ματς, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να έχουμε ένα σχέδιο καλύτερο από αυτό που δε λειτούργησε στο πρώτο ματς.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για φέτος είναι για εμάς αυτός ο ημιτελικός. Να δείξουμε την ποιότητά μας σαν ομάδα. Δεν έχω μιλήσει για παλιά κατορθώματα στους παίκτες μου, μιλάμε για τις φετινές εμφανίσεις μας. Και τις αντιδράσεις που είχαμε μετά από άσχημα αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες για αυτή την αντίδραση.

Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και την απόδοσή μας. Άλλο είναι πια το επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Να προσαρμοστούμε και σε σχέση με το πρώτο αποτέλεσμα, με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε και φυσικά με σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα.

Στο πρώτο ματς κάναμε περισσότερα λάθη απ' όσο συνήθως. Αντιδράσαμε, αλλά ο αντίπαλος αντέδρασε και αυτός με άλλα δύο γκολ. Είχαμε σημαντική εμπειρία, αύριο ακόμη κι αν δεχτούμε γκολ, θα πρέπει να έχουμε ισορροπία. Μπορούμε να έχουμε αποτελεσματικότητα, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως ήταν ο Ολυμπιακός στη δική μας έδρα.

Με ξέρουν καλά ο Μεντιλίμπαρ και ο Ιμπόρα, όπως τους ξέρω κι εγώ. Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής στην Ισπανία, το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού συνάδει με τη φιλοσοφία του. Ο Ιμπόρα έπαιξε φανταστικά, τον εκτιμώ απεριόριστα, έχουμε κερδίσει πολλά μαζί. Μας έδειξε σε πόσο καλό επίπεδο είναι και πόσο μπορεί να μεταδώσει την ανταγωνιστικότητά του στους συμπαίκτες του. Έχουμε κι εμείς τέτοιους παίκτες που έχουν πάρει τίτλους και έχουν μεγάλες παραστάσεις από την Premier League».

-Για το πώς νιώθει που δεν είναι πια φαβορί η Άστον Βίλα για το τρόπαιο όπως σε όλη τη σεζόν: 

«Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, σαφώς, για την πρόκριση. Δεν ήταν έκπληξη για μένα, όπως έπαιζε ο Ολυμπιακός ήταν όλη η ιδέα του Μεντιλίμπαρ αποτυπωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, άρα δεν ήταν κάποια έκπληξη για μένα.

Απλά κάποιες περιστάσεις ήταν σε βάρος μας. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά εμείς δεχτήκαμε γκολ σε κάθε λάθος μας. Θα πρέπει τώρα να είμαστε πιο αποδοτικοί, ανταγωνιστικοί, αποτελεσματικοί. Αν σκοράρουμε με συνέπεια θα φέρουμε το ματς στα ίσα, μακάρι να πάει και μετά για πάνω από 90 λεπτά, καλό για εμάς θα είναι αυτό. Μπορεί να ήμασταν το φαβορί που δεν το δέχομαι, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο.

Απολαμβάνουμε τη φετινή πορεία μας, έχουμε περάσει σπουδαίες στιγμές. Είπα στους παίκτες μου ότι θέλω περισσότερες τέτοιες. Είμαι περήφανος για φέτος κι ας μην ήμασταν πάντα τέλειοι. Έχουμε κι άλλα ματς μπροστά μας, δεν ξέρω ακόμη πόσα. Θέλω να παίξουμε εξαιρετικά με τον Ολυμπιακό, να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως ήταν ο Ολυμπιακός που έχει πολύ καλή ομάδα στο πρώτο παιχνίδι».

Τους παίκτες της Άστον Βίλα εκπροσώπησε ο Ντόουγκλας Λουίς, ο οποίος επισήμανε:


«Η χρονιά ήταν εξαιρετική, έχουμε παίξει καλά, έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να περάσουμε στον τελικό. Δεν μας εξέπληξε ο Ολυμπιακός, είχαμε αναλύσει και διαπιστώσει πόσο καλή ομάδα είναι. Νίκησαν και το άξιζαν. Τώρα όμως υπάρχουν ακόμη ενενήντα λεπτά και πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ματς για εμάς γιατί θέλουμε να φέρουμε την ομάδα σε έναν τελικό. Εγώ έχω την ευθύνη για τα πέναλτι, εάν χρειαστεί θα εκτελέσω ξανά. Ο μόνος που μπορεί να βάζει και να χάνει πέναλτι είναι αυτός που τα εκτελεί».

-Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ομάδα του: 

«Όταν μπαίνεις στο γήπεδο είσαι επικεντρωμένος σε αυτό. Η ατμόσφαιρα ενισχύει το κίνητρο. Είμαι από την Βραζιλία όπου υπάρχει φανατισμένη και θερμή ατμόσφαιρα όπως και στην Ελλάδα. Έχω μιλήσει με τον Ροντινέι, μου έχει πει πολλά καλά πράγματα για την ομάδα και τη χώρα, είναι πολύ καλός φίλος μου».

-Για τον εαυτό του και τους τραυματισμούς: 

«Ευτυχώς εγώ δεν έχω τέτοια θέματα λόγω ίσως και σωματοδομής. Είχαμε προβλήματα φέτος με τους πολλούς αγώνες, αλλά τώρα θα είναι όλοι έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Είμαι ευγνώμων για την Άστον Βίλα για την ευκαιρία που μου έχει δώσει, θα κάνω το παν σε αυτό το ματς για να τη βοηθήσω να φτάσει στον τελικό».

Eπέστρεψε ο Εκόνγκ

Διπλή αποστολή για τους παίκτες το απόγευμα της Τετάρτης (08.05) στη Νέα Μεσημβρία, με τη δουλειά να αφορά τόσο το τακτικό κομμάτι, όσο και τη φυσική κατάσταση, ενόψει των τελικών που έχει μπροστά της η ομάδα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν μερικές παρτίδες rondo. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν εναλλάξ, στην τακτική μέσα από διάφορες ασκήσεις και στη φυσική κατάσταση μέσω παιχνιδιών 4 Vs 4 υψηλής έντασης.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό, ακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος της ομαδικής προπόνησης.

Ο Νιγηριανός αμυντικός θα ακολουθήσει για ένα διάστημα και έξτρα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και σταδιακής επανένταξης, ώστε να καταστεί απολύτως διαθέσιμος για τους αγώνες.

Την Πέμπτη (09.05) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για το πανό


Με την υπ’ αριθμ. 25/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για ανάρτηση πανό πολιτικού – ιδεολογικού χαρακτήρα με περιεχόμενο υβριστικό, που έλαβε χώρα κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ στην αθλητική εγκατάσταση του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης, στις 28-4-2024 για τα Play Οffs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024.

Τα πρωτοσέλιδα της ημέρας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

"Είναι καλή συγκυρία για τον ΠΑΟΚ που θα βρει τον Ολυμπιακό μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί θα εξαντλήσει τις δυνάμεις. Είναι ευκαιρία"

 


Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την μαχη του τίτλου μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης και νυν προπονητής, Γιάννης Μαντζουράκης, στο Metropolis 95.5

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: «Θα έρθει μετά από μια μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πρέπει να ρίξει την προσοχή του στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο αυτόν τον στόχο και θα πρέπει να κυνηγήσει τον τίτλο. Αν χάσει, θα δυσκολέψει και η Ευρώπη. Είναι καλή συγκυρία για τον ΠΑΟΚ που θα βρει τον Ολυμπιακό μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί θα εξαντλήσει τις δυνάμεις. Είναι ευκαιρία».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε αδυναμίες που δεν φάνηκαν σε κάποια παιχνίδια. Στη μεσαία γραμμή υπάρχει μια βραδύτητα, έχει αργό κέντρο. Τεχνίτης ο Μεϊτέ αλλά στα τρία παιχνίδια, το ένα είναι καλό. Η μεγάλη του αδυναμία είναι το γκολ». 

Για τη μάχη του τίτλου: «Η ΑΕΚ έχει την πιο εύκολη δουλειά, οι άλλοι μπορούν να φτάσουν στον τίτλο αλλά η διαδρομή τους είναι πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες γιατί αγωνίζεται στην έδρα του. Ο Παναθηναϊκός έχει τις λιγότερες».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Ο Μάντζιος κάνει εξαιρετική δουλειά, αξιοποίησαν στο έπακρον το υλικό και έχει καλή χημεία η ομάδα. Έχει τη δυνατότητα να πάρει το κύπελλο. Αν δεν παρασυρθεί και παίξει με λογική, μπορεί να το πάρει».

"Έκανε μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το έχει στα χέρια του, αν πάρει τα δύο ντέρμπι, για αρχή, νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν θα κερδίσει τον Ολυμπιακό."

 


Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στο Metropolis 95.5. 

Αρχικά αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του Αλμέιδα μετά την λήξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Του γύρισε ο Λουτσέσκου το ματς και εκεί τρελάθηκε. Το έχασε αυτός αποκλειστικά. Αυτή είναι η εκτίμηση προπονητικά. Ξέφυγε από την ήττα γιατί κατάλαβε ότι έκανε λάθος. Δεν πρέπει κανείς να συμπεριφέρεται έτσι. Τρώει ψωμάκι εδώ. Κανείς δεν του είπε τίποτα, απλώς το έκανε για να το κάνει και να γίνει αρεστός στον κόσμο της ΑΕΚ».

Για τα δεδομένα για την κατάκτηση του τίτλου σημείωσε: «Έκανε μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το έχει στα χέρια του, αν πάρει τα δύο ντέρμπι, για αρχή, νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν θα κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι η ΑΕΚ τόσο δυνατή. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα φέτος».

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα: «Εχει υλικό. Το έφτιαξε μετά τον Δεκέμβριο. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πάει για τίτλο, γιατί του δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία να πάει στον τελικό του Conference. Αυτό θα του τραβήξει ενέργεια. Δεν είναι εύκολο το ματς της Πέμπτης, θα είναι δύσκολο. 

Νομίζω ότι θα τραβήξει μεγάλο... κουπί. Δεν τον διασφαλίζει το 2-4, αν ήταν άλλη ομάδα θα τον διασφάλιζε. Καμία αγγλική ομάδα δεν προχώρησε φέτος στην Ευρώπη και η Άστον Βίλα θέλει την πρόκριση. Έχει αβαντάζ ο Ολυμπιακός, αλλά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί γιατί η Άστον Βίλα θα πιέσει από την αρχή για το γκολ. Για το πρωτάθλημα, και βαθμολογικά να το πάρουμε είναι δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση ο Ολυμπιακός, μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τον τίτλο από την ΑΕΚ». 

Για την έλλειψη σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν έχει σέντερ φορ ο ΠΑΟΚ και πρέπει να βρει γκολ από τους χαφ και τους πλαϊνούς. Πρέπει να πατάνε περιοχή. Ο φετινός ΠΑΟΚ περιμένει γκολ, κυρίως, από τους χαφ και τους πλαϊνούς του, όχι από τον φορ. Και από τα στημένα που είναι πολύ καλός».

Για το δίδυμο Κεντζιόρα-Κουλιεράκη: «Έχουν δέσει. Γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι όταν πιέζει ψηλά και του κλέβουν την μπάλα να είναι πιο γρήγορες οι αντιδράσεις τους»