Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

" Είναι ένα όνειρο μακρινό για την ώρα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα πρωταθλήτρια. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή"


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου 

«Η νοοτροπία των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο είναι αυτή. Πως όταν ακούς ένα όνομα που δεν σου λέει πολλά μπορεί να φέρει από μόνο του πράγματα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει κερδίσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως είναι να κερδίζεις ακόμα και το εγχώριο πρωτάθλημα. Η παρουσία μας στο γήπεδο δεν μας εξασφαλίζει το αποτέλεσμα».

Για το αν για τον ίδιο η συμμετοχή στο Champions League είναι η… επόμενη πίστα:

«Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα πως δεν το σκέφτομαι. Είναι ένα όνειρο μακρινό για την ώρα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα πρωταθλήτρια. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες που έχουν συνηθίσει να κερδίζουν τίτλους στη χώρα τους και έχουν μια κουλτούρα νικητή. Υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Νάπολι. Πήραν το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν τερμάτισαν 10οι υπάρχει το ρίσκο να μην μπορείς να διαχειριστείς τη νίκη και να… πετάς. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να επικεντρωθούμε στον αγώνα και να μη σκεφτόμαστε τα επόμενα».

Για τη δίψα του οργανισμού για το Champions League:

«Ότι πω το πάτε πάλι στο Champions League. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αντίπαλο που έδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Δεν λες ουάου μόλις τη δεις. Το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στην κατάσταση αυτή. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να κάνει όνειρα, αυτό βοηθά τον κόσμο να προχωρά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα προκριματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου