Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Λουτσέσκου: " Κατάθεση ψυχής απ΄όλους μας "


«Όταν παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Η ομάδα μου έπαιξε πολύ έξυπνα. Ξεκινώντας με πίεση και ένα γκολ είναι λογικό να υπάρχει μια αλλαγή στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε με την ίδια ενέργεια και πετύχαμε κι άλλα γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Υπάρχουν ματς που συνεχίζεις να έχεις την ίδια ένταση κι άλλα που κάνεις ένα βήμα πίσω εξαιτίας του αντιπάλου. Ήταν ένα από τα πιο έξυπνα παιχνίδια που αξιολόγησε η ομάδα μας».
Για τον ρόλο του Πέλκα:
«Η απόδοση της ομάδας ανεβαίνει από τη θέληση και την ενέργεια που βγάζουμε όλοι μας. Απέναντι στη Λαμία με ρωτήσατε γιατί τον άλλαξα… Δεν είναι η θέση που κάνει τη διαφορά στην απόδοσή του, αλλά η νοοτροπία του. Βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, υπάρχουν τεράστια περιθώρα βελτίωσης και πρέπει να κρατήσει την ίδια στάση για μεγάλο διάστημα για να βρίσκεται στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάλεψε πολύ ακόμη κι όταν δεν είχαμε τη μπάλα, αλλά είναι κι ένα μήνυμα σε αυτόν, ότι αν χαλαρώσει μια στιγμή μπορεί δυσκολευτείς να φτάσεις στην κατάσταση που είσα τώρα».
Για την παρουσία του Μακ και την κόκκινη κάρτα:
«Αν είσαι εκτός γηπέδου είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτές τις καταστάσεις. Αν είσαι στο γήπεδο βλέπεις την πίεση που υπάρχει. Έχει κάνει ένα φανταστικό παιχνίδι μέχρι το σημείο της αποβολής και πιθανόν η αντίδρασή του να ήταν αποτέλεσμα της θέλησης που είχε όλη την εβδομάδα για να παίξει, αυτό τον οδήγησε να… εκραγεί. Πρέπει να διαχεριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις ,αλλά κάποιες φορές μπορούν να τις δικαιολογηθούν μέχρι έναν βαθμό».
Για τον έξαλλο πανηγυρισμό του με τους παίκτες στο δεύτερο γκολ:
«Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση, είναι αντιδράσεις από την καρδιά. Στο δεύτερο γκολ κατάλαβα ότι κερδίσαμε το παιχνίδι ή ότι κάναμε σημαντικό βήμα για τη νίκη. Στην Ξάνθη ήρθαν οι παίκτες για να απολαύσουμε το γκολ όλοι μαζί. Στο δεύτερο γκολ στην Ξάνθη, πανηγύρισα έντονα γιατί είχαμε πει πως δεν μπορούμε να… σκοτώσουμε το παιχνίδι, ενώ στην Ξάνθη το καταφέραμε».
Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη κι αν θα συζητήσουν για μεταγραφικά ζητήματα:
«Είναι πολύ νωρίς για αυτή την κουβέντα. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο».
Για τις επιθετικές προωθήσεις του Βαρέλα:
«Σήμερα ήταν μια καλή στιγμή για να το απολαύσει, αλλά στον Πανιώνιο έγινε κάτι τέτοιο, γιατί είχαμε κερδίσει ένα στημένο. Υπήρξε μια σέντρα από τον αντίπαλο και δεν κατάφερε να γυρίσει. Υπάρχει παρόμοια φάση σήμερα, με Λημνιό και Μαουρίσιο να αμύνονται και τον Βαρέλα να έρχεται».
Για το αν από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα:
«Ας εστιάσουμε στο σημερινο ματς. Να το απολαύσουμε, αλλά από αύριο πρέπει να εστιάσουμε στο ματς με τον Πλατανιά. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος δεύτερος γύρος για όλες τις ομάδες».
Για το γεγονός ότι η Τούμπα γέμισε για πρώτη φορά και το αν έγινε πιο δημοφιλής μετά τη σημερινή νίκη:
«Αυτή είναι η δουλειά των προπονητών. Γενικά οι προπονητές δέχονται κριτική. Η βραδιά αυτή είναι καλή για μένα γιατί θα κοιμηθώ πιο χαλαρός. Για τους οπαδούς ήταν ένα φανταστικό βράδυ. Η ενέργεια των φιλάθλων πίεσε τον αντίπαλο. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο τόσο εντός όσο και εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου