Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πήρε θέση ο " Μεγαλέξανδρος "


Για τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στους «32» του Europa League: «Μετά από μια τελευταία εβδομάδα, μια εβδομάδα των Παθών, ευτυχώς και κάτι καλό. Θέλω να βλέπω ποδόσφαιρο. Με αυτό μεγάλωσα και αυτό κάνω τόσα χρόνια. Τουλάχιστον, υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους, τουλάχιστον να τα βλέπουμε αυτά».

Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ: «Ναι παίζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να υπάρχει και μια συνέχεια στην ομάδα. Αυτό δεν το έχουμε μάθει, και στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Πρέπει οι ομάδες μας να γίνουν περισσότερο ευρωπαϊκές. Τόσα χρόνια φτάνουμε σε ένα σημείο και δυστυχώς εκεί κάνουμε βήματα πίσω. Ξέρεις Ντέμη, σε τι συνθήκες έπαιζες εσύ, σε αυτές έπαιζα και εγώ και δυστυχώς αυτές υπάρχουν ακόμη και τώρα στο πρωτάθλημα. Και μετά από τόσα χρόνια αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε τα γήπεδα και μετά τους ποδοσφαιριστές, παίρνουμε τους ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε γήπεδο να παίξουν».

Για τον Ντέμη και πως ξέφυγε από τους σκάουτερ του ΠΑΟΚ: «Ο Σαράφης τον είχε δει τον Ντέμη. Είχε πει ότι είναι ένας παίκτης... η έκφρασή του Σαράφη ήταν ότι ο Ντέμης ήταν λίγο κοντούλης αλλά ήταν καλός. Ο Βουλινός όμως τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιος άλλος ψηλός».

Για το DNA του ΠΑΟΚ και την εικόνα της ομάδας στο ματς με τη Φιορεντίνα και μετά με τον Ατρόμητο: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για το DNA. Δεν αλλάζει αυτό δεν μεταγγίζεται. Ο Ντέμης το ξέρει καλά» 
Για τις πολλές μεταγραφές που κάνουν οι ομάδες: «Πρέπει μια ομάδα να αποκτήσει ένα σταθερό κορμό. Δεν μπορούν οι παίκτες να παίζουν 1-2 χρόνια και μετά να φεύγουν. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν μπορείς να αλλάξεις την ομάδα, την όταν το κάνεις συχνά αυτό» 
Για τη νοοτροπία με την οποία μαθαίνουν τα παιδιά πλέον το ποδόσφαιρο:  «Να σας κάνω μια ερώτηση; Ντέμη. Παλιά πηγαίναμε στις αλάνες και παίζαμε. Σήμερα δεν αφήνουν το ταλέντο, τη φαντασία ελεύθερη στα παιδιά να αναπτυχθεί. Συνεχώς πάσα, πάσα. Άσε το παιδί να το εξασκήσει. Να κάνει την προσποίηση. Την ντρίμπλα. Εντάξει θα πάρει πάσα, θα κάνει πάσα. Βλέπω σήμερα η πρώτη λογική είναι να κάνει πάσα. Να τη σώσει να μην την χάσει. Ναι αλλά κάνε μια ντρίπλα, μια προσποίηση να ελευθερώσεις τον χώρο. Σίγουρα μπήκα και εγώ σε αυτά τα συστήματα αλλά έκανα και αυτό που ήθελα»
ΣΠΟΡ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου