Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο έλεγχος των διεθνών με τα μάτια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


«Η Εθνική Ελλάδας υπό τις οδηγίες του Μίκαελ Σκίμπε προσπαθεί να γυρίσει σελίδα και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών, ώστε να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Mundial της Ρωσίας το 2018.
Πριν την πρώτη επίσημη υποχρέωσή της μέτρησε δυνάμεις κόντρα στην Ολλανδία στο Phillips Stadium και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και επικράτησε με 1-2 των Ολλανδών με τον Γιώργο Τζαβέλλα να αγωνίζεται σε όλη την αναμέτρηση.
Την Τρίτη (06.09) μπήκε στην μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το αυτονόητο, έπαιξε όσο χρειάστηκε και πήρε μία εύκολη νίκη με 1-4, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο στον όμιλο.
Ο Τζαβέλλας έπαιξε και πάλι για 90 λεπτά, ο Τζιόλης πέρασε σαν αλλαγή στο 71′ στην θέση του Μανιάτη, ενώ ο Παναγιώτης Γλύκος παρακολούθησε και τις δύο αναμετρήσεις από τον πάγκο.
Αγωνιστική δράση είχαμε και για τα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας. H U21 αντιμετώπισε αρχικά εντός έδρας την Αλβανία της οποίας επικράτησε με 2-1, με τους Χαρίση , Γιαννούλη και Μυστακίδη στην αρχική 11άδα και τον Κουλούρη να περνά ως αλλαγή.
Τέσσερις μέρες αργότερα ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου, με μοναδικό στόχο την νίκη, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της δεύτερης θέσης αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54′ με ένα εκπληκτικό σουτ του Μάρτινς, οΜυστακίδης πήγε να απαντήσει άμεσα με κεραυνό που κατέληξε στο δοκάρι και μοιραία η Ελλάδα ηττήθηκε και έμεινε εκτός συνέχειας.
Κόντρα στην Πορτογαλία πέρα από τον Μυστακίδη , φανέλα βασικού πήραν και οι Χαρίσης και Πούγγουρας , ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Τζανετόπουλο, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Γιαννούλης .
Η U19 έδωσε δύο φιλικά κόντρα στην Σκωτία. Στο πρώτο οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα επικράτησαν με 1-0, με τον Σιαμπάνη να αγωνίζεται σε όλη την αναμέτρηση και τον Σταθόπουλο να αφήνει την θέση του στο 60′, ενώ μία μέρα μετά η Σκωτία επικράτησε με 1-0, με τον Σταθόπουλο να περνά σαν αλλαγή στο 65′ και τον Σιαμπάνη να μένει στον πάγκο.
Ντεμπούτο με την φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας για τον Εβγέν Σάκχοφ , ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της χώρας του κόντρα στην Ισλανδία, η οποία έληξε με το ισόπαλο 1-1, στην πρεμιέρα του Αντρέι Σεφτσένκο στον πάγκο των Ουκρανών.
Από την άλλη ο Γκόικο Τσίμιροτ έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι της Βοσνίας κόντρα στην Εσθονία, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν άνετα με 5-0.
Στον πάγκο έμεινε και ο Εργκούς Κάτσε, που είδε τους συμπαίκτες του να επικρατούν με 2-1 των Σκοπίων σε μία αναμέτρηση που ξεκίνησε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου αλλά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης ολοκληρώθηκε το επόμενο μεσημέρι.
Τέλος το Πράσινο Ακρωτήρι με τους Ροντρίγκες και Βαρέλα σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον γνώρισε την ήττα από την Λιβύη εντός έδρας με γκολ στο 89′ και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2017 στην δεύτερη θέση, μένοντας εκτός τελικού τουρνουά.»
paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου