Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Οι συσχετισμοί στις επιθέσεις των τεσσάρων μεγάλων

Εδώ μιλάμε ποδοσφαιρικά και σ΄αυτό το κομμάτι θα επικεντρωθούμε και σήμερα, αποφεύγοντας ρηχές κριτικές και λόγια για το Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ. Τα ψέματα, μ΄αυτό το φιλικό τελειώσαν, τώρα ξεκινάει το real thing. Πρωτάθλημα, Europa League και σε λίγο καιρό Κύπελλο. Πάμε, όμως να δούμε τους συσχετισμούς στην επίθεση των τεσσάρων μεγάλων του πρωταθλήματος. Ξεκινώ με τον Δικέφαλο του Βορρά. 


Ποδοσφαιριστής κλειδί για την σαιζόν 2016-17 είναι ο Φακούντο Περέιρα, ειδικά από την στιγμή, που δεν αποκτήθηκε ο Μίκου. Έχουμε και λέμε, το ένα αμυντικό χαφ θα είναι ο Κάνιας, δίπλα του θα έχουμε ή Τσίμιροτ ή Χαρίση και μπροστά τους ή Σάχοφ ή Μπίσεβαρ ή Πέλκας. Στα άκρα Τζαλμά-Ροντρίγκες έχουν κλειδώσει προς ώρα, αλλά καιροφυλαχτούν οι Μυστακίδης και Τιάμ. Στην κρυφή της επίθεση το νο1 είναι ο Κλάους Αθανασιάδης. Είδατε πουθενά τον Περέιρα; Όχι. Tόσο αθόρυβη, αλλά ουσιαστική είναι παρουσία του ως τώρα, είτε ήρθε από τον πάγκο, είτε έπαιξε βασικός φορ, είτε με τον Κλάους, πηγαίνοντας λίγο προς τα αριστερά. Είναι αυτός που έχει καλά στημένα, μπορεί να βρει το εύκολο γκολ, έχει το κάτι παραπάνω. Το απρόβλεπτο. Έτσι το βλέπω εγώ. Πιο πίσω υπάρχει κι ο Κουλούρης. Μεγάλη δύναμη δίνουν επίσης τα πλάγια μπακ Μάτος, πρέπει επιτέλους να απελευθερωθεί ο Κάμπος και Λέοβατς, που πάντως έχει θέματα στο αμυντικό κομμάτι.


Στον Ολυμπιακό τώρα. Τα εξάρια του δεν πατούν περιοχή. Είτε ο Μιλιβόγιεβιτς, είτε ο Ρομαό, είτε ο Ζντιέλαρ ή ο Καμπιάσο είναι αμυντικογενής. Ο Μάρτινς είναι ένα καλό οχτάρι, αλλά διαφορά δεν κάνει. Ποιότητα έχει πάντως. Φορτούνης και Τσόρι Ντομίνγκες είναι δύο διαφορετικοί επιτελικοί μέσοι. Κι οι δύο βεβαίως πολύ ποιοτικοί. Κι ένα τουλάχιστον επίπεδο πάνω από τους αντίστοιχους δικούς μας. Στα άκρα υπάρχει ο Μαρίν, ο Σέμπα, ο Πάρντο κι ο Ελιονούσι. Θέλω να τους δω, πριν μιλήσω. Από εκεί και πέρα στην επίθεση υπάρχουν ο σταρ του πρωταθλήματος, Καρντόσο, ο περσινός ηγέτης της επιθετικής γραμμής, Ιντέγιε κι ένα παλικαράκι που ήρθε συμπληρωματικός από την Πόρτο Β, ο Πασιέντσια. Όσον αφορά τα μπακ, αν ο Όμαρ είναι καλά, είναι εφάμιλλος του Μάτος. Αν δεν είναι θα έχει πρόβλημα ο ΟΣΦΠ, με τους νεαρούς και τον Φιγκέιρας. Αριστερά τον Ντε Λα Μπέγια, θέλω να τον ξαναδώ. Δεν με έπεισε, αλλά ...


Ο Παναθηναικός τώρα, έχει πλουραλισμό. Μπορεί να βρει 6-10 τέρματα από τα οχτάρια του (Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο), σίγουρα θα πάρει γκολ από την τριπλέτα Ιμπάρμπο-Εμποκού-Μπεργκ. Από εκεί και πέρα υπάρχει κι ο Ρινάλντι, που δείχνει πως το έχει, ο πολυτάλαντος Βιγιαφάνες, υπάρχει κι ο αειθαλής Λέτο, αλλά κι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, με τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Από τα δεξιά οργώνει και φτιάχνει φάσεις, ο πολύπειρος Ιταλός Μέστο, που παίζει όλη την πλευρά, από τα αριστερά μοιράζονται το παιχνίδι Λουντ και Χουλτ. Είναι μετά από χρόνια πλήρες σύνολο οι Πράσινοι. Αν ο Στροματσιόνι κοουτσάρει ορθολογικά θα φτάσουν ψηλά.


Τέλος, η ΑΕΚ. Ένα σύνολο που θα βασιστεί στην άμυνα της και θα κληθεί να κλέψει πολλά παιχνίδια, όπως έκανε και πέρυσι άλλωστε. Άλλο είναι όμως να έχεις στόπερ Λαμπρόπουλο-Κολοβέτσιο, χωρίς να υποτιμώ τα παιδιά κι άλλο Τσιγκρίνσκι-Λέσκοτ. Όπως κι άλλο να έχεις Πογιέτ κι άλλο Κετσπάγια. Πάμε όμως μεσοεπιθετικά. Έχουμε στον 10 τον Μάνταλο. Από πίσω ο Γιόχανσον θα βγάλει 3-4 γκολ όλη την χρονιά, ο Σιμόες δεν πατάει περιοχή. Γύρω γύρω από τον Μάνταλο έχει να βάλει τους Αραβίδη, Βάργκας, Πατίτο, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο. Και στην κορυφή ξεκινάει ο Αλμέιδα. Ο Πέτχαρτ για μένα είναι ανενεργός. Αν θέλει άλλου τύπου φορ, θα βάλει τον Αραβίδη μπροστά ο Τιμούρ. Το στοίχημα είναι να τα βάζει ο Πορτογάλος. Αν ανά δύο ή τρεις ευκαιρίες κάνει ένα γκολ κι η ΑΕΚ θα πάει καλά. Στους παραπάνω προσθέστε και τον Γκαλό από τα δεξιά, με μπακ απ τον Μπακάκη και τον Ντιντάκ αριστερά με αλλαγή τον Ντίας,

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου