Τρίτη 2 Απριλίου 2024

"Θα είναι τεράστια επιτυχία να βρεθεί όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και μια ελληνική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης"

 


Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τόνι Γκονζάλες, μιλώντας το μεγάλο διπλό του Δικέφαλου του Βορρά μέσα στη Λεωφόρο. 

Για το αν θεωρεί πως το σύστημα με το οποίο συνηθίζει να εμφανίζεται στο γήπεδο ο Παναθηναικός, ταιριάζει επιθετικά στον Μπράντον Τόμας και για αυτό έχει βρει επανειλημμένα δίχτυα: «Δεν θεωρώ ότι είναι το σύστημα, αλλά και χθες το πρόσεξα σε όλη τη διάρκεια, ότι μας βολεύει όταν η ομάδα του αντιπάλου κάνει άμυνα ψηλά. Αν αυτοί έχουν την ομάδα ψηλά και θέλουν να πρεσάρουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ ή με καλή κυκλοφορία στο δικό μας το γήπεδο για να τους προκαλείς να βρούνε χρόνο και να τους βρεις στη πλάτη. Εγώ θεωρώ ότι τον ΠΑΟΚ τον βολεύει να προκαλεί τον αντίπαλο να έρθει ψηλά και να βρει χώρους στη πλάτη. Γιατί αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα όταν πρέπει να δημιουργήσει σε κλειστές άμυνες. Αν η αντίπαλη ομάδα μας περιμένει στο δικό της γήπεδο με καλές τοποθετήσεις και καλύψεις, εκεί έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ.

Αυτό βολεύει και τον Μπράντον, γιατί δεν είναι εκτελεστής περιοχής όπως ο Κλάους, ο Πρίγιοβιτς και ο Μουσλίμοβιτς. Με χώρους στη πλάτη του αντίπαλου μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Και έχει πολύ καλή χημεία και συνεργασία με τον Ντεσπότοφ. Και η πεντάδα που έπαιξε χθες είναι πολύ γρήγορη».

Για το αν θα έπρεπε να εκτελέσει ο Σαμάτα το πέναλτι που κέρδισε για να πάρει ψυχολογία: «Δεν συμφωνώ με αυτό, γιατί αν το έχανε τι θα λέγαμε; Υπάρχουν εκτελεστές, που τους ξέρεις από τα αποδυτήρια. Ξέρεις ποιος θα εκτελεί πρώτος, δεύτερος και τρίτος. Από ότι βλέπω στη πορεία του ΠΑΟΚ υπάρχει πρώτα ο Σβαμπ, μετά ο Ζίβκοβιτς και πάει λέγοντας. Θέλει και λίγο υπομονή, γιατί ο Σαμάτα ήταν άτυχος χθες. Θα έρθει η στιγμή που θα ξεμπλοκάρει».

Τέλος, αναφορικά με το αν ο Παναθηναικός βγήκε νοκ άουτ από τη μάχη του πρωταθλήματος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα, θα δείξει. Ήταν πολύ θετικό  το αποτέλεσμα, αλλά δεν μου άρεσε η χαλαρότητα που έδειξε η ομάδα μετά το 1-3 και ενώ ο Παναθηναικός έπαιζε με 10 παίκτες, από εκεί ήρθε και το γκολ, από το κενό της δεξιά πλευράς.

Γενικά όμως μας έκανε πολύ καλό το διπλό για να αντιμετωπίσουμε με άλλο αέρα και την Μπριζ στο Βέλγιο. Είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας και φέρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα εκεί, θα είναι πιο εύκολα στη Τούμπα με το λαό μας. Θα είναι τεράστια επιτυχία να βρεθεί όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και μια ελληνική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

1 σχόλιο:

  1. Ελλαδα είναι και Μακεδονία και θρακη η Ξάνθη Καβάλα Κατερίνη Έδεσα και Πανσεραικος. Και να έχουμε στο τσαμπιά το νησί 3 Αεθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή