Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Mίλησε για το αγωνιστικό ο Κυριάκος


Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς:
“Έχει υπάρξει τοποθέτηση επίσημη για αυτό. Έρχεται περίοδος μικρών αλλαγών, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτήν την επιτυχημένη ομάδα. Θα προσθέσουμε κάποια στοιχεία με κάποιους παίκτες, αλλά δεν θα είναι πολλά. Δεν πρέπει να περιμένει τρέλες για τις μεταγραφές. Και δεν το κάνει και αυτό είναι ώριμο. Το 90% της ομάδας είναι σχηματοποιημένο. Η ομοιογένεια από μόνη της είναι η πρώτη μεταγραφή. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στον Ιβάν Σαββίδη.”
Για τους παίκτες που ακούγονται, Πούκι και Βέρνμπλουμ:
“Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μπούμε σε ονοματολογία, γράφονται και λέγονται πολλά αυτήν την περίοδο. Ούτε η πρώτη συγκέντρωση δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη. Ο κόσμος θα είναι ικανοποιημένος. Είτε με αυτούς που ακούγονται, είτε με άλλους παίκτες αντίστοιχου βεληνεκούς. Η ομάδα θα συνεχίσει μα βελτιώνει τα στοιχεία που την έφεραν πρώτη στους αγωνιστικούς χώρους.”
Για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν:
“ Επιμένει πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομοιογένεια και στις μη αλλαγές. Για αυτό θα γίνουν τρεις τέσσερις μεταγραφές, όπως εξ αρχής είπαμε. Πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη επενδύουν σε αυτό (στις λίγες αλλαγές) και βρίσκονται κάθε χρόνο σε τελικούς. Νομοτελειακά μια ομάδα που ζει και αναπνέει για καιρό μαζί, συνεχώς βελτιώνεται. Ασφαλώς πάντα υπάρχει λίγος χώρος για ανανέωση στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν έχεις έτοιμο γκρουπ με όλα τα στοιχεία, οφείλεις να το σεβαστείς. Οι μεταγραφικές περίοδοι έχουν πάντα όμως δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτά είναι εκτός προγραμματισμού. Λίγες προσθήκες.”
Για το αν θα τελειώσουν οι μεταγραφές νωρίς:
“Όποιον και να ρωτήσεις που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θα σου πει ότι το ιδανικό είναι οι μεταγραφές να τελειώνουν από νωρίς. Όταν μιλάμε για Ελληνικές ομάδες που προσελκύουν παίκτες που έχουν προτάσεις από άλλα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τότε αυτό θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε. Υπάρχει στρατηγική, υπάρχουν στόχοι και αυτά θα κυνηγήσει η ομάδα. Ευελπιστούμε να ευοδώσουν οι προσπάθειες μας, καθώς υπάρχει χρόνος, όχι απλά για την έναρξη της πρωταθλήματος, αλλά και για την έναρξη της προετοιμασίας. Δεν το θεωρώ απίθανο να έχουν κλείσει βασικές μεταγραφές, πριν την έναρξη της προετοιμασίας.”
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες του ΠΑΟΚ:
“Όχι, επισήμως τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση. Υπάρχουν συζητήσεις, ξέρουμε πάνω-κάτω τι γίνεται στην αγορά. Υπάρχουν συζητήσεις για κάποιους παίκτες που αγωνίστηκαν ως δανεικοί πέρσι. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο όμως.”
Για το για ποιους παίκτες κάνει λόγο:
“Όχι τόσο σαν τον Μακ, ο οποίος έπαιξε σε εμάς ένα χρόνο, αλλά τόσο όσο σαν την περίπτωση του Λέοβατς που έχουμε στα χέρια μας μια πρόταση και την εξετάζουμε.”
Για τα καθημερινά δημοσιεύματα από Τουρκία που ενδιαφέρονται για Τζάλμα Κάμπος και Μπίσεσβαρ:
“Ξέρουμε τι γίνεται στην αγορά του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, όμως στα χέρια μας αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται τίποτα επίσημο. Πολλές ομάδες θα θέλανε ποδοσφαιριστές μας. Από αυτό, μέχρι να παρουσιάσουν πρόταση, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Καλά τα δημοσιεύματα, αλλά αν η ομάδα δεν έχει διάθεση να συζητήσει σοβαρά, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Φυσικά και αν υπάρχει σοβαρή πρόταση θα αξιολογηθεί, στο 2018 όλα έχουν έναν αριθμό. Η γενική στρατηγική επαναλαμβάνω όμως, είναι λίγες αλλαγές.”
Για τους στόχους για την νέα χρονιά:
“Να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή. Μια κορυφή την οποία κατακτήσαμε στους αγωνιστικούς χώρους. Να ανέβει επίσης στην εκτίμηση όλων, ακόμη και αυτών που έπρεπε να δουν τον τελικό κυπέλλου για να καταλάβουν το τι έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος. Να δει ότι είμαστε η πιο πειστική ομάδα φέτος. Διεκδικεί και παίρνει τον κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια της, παίρνει τις νίκες, αλλά παράλληλα αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Είναι και αυτό μια παρακαταθήκη. Πολλοί έκριναν τον ΠΑΟΚ χωρίς να βλέπουν τα παιχνίδια του. Φέτος πιστεύω θα αλλάξει αυτό. Η νίκη στον τελικό έκανε τους πάντες ανυπόμονους και πήραμε θετικότατα μηνύματα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου