Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Αναστασίου: "Ο ΠΑΟΚ με τις κατάλληλες προσθήκες θα είναι ακόμη καλύτερος και από φέτος"

Για την πρεμιέρα του Μουντιάλ:
“Βάσει της εικόνας των ομάδων ναι ήταν κάτι σαν το Κέρκυρα-Πλατανιάς της Ελλάδας. Είχε ενδιαφέρον μόνο για τους στοιχηματζίδες!! Όταν ξεκινάει τέτοια γιορτή όλοι περιμένουν καλό ποδόσφαιρο. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, θεωρώ πως είναι τα φαβορί και μία από αυτές θα το κερδίσει. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη ομάδα. Το παιχνίδι το σημερινό δεν ήταν ενδιαφέρον Απλά είχε πολλά γκολ. Αυτό που λέγεται με περισσότερες ομάδες στο μέλλον, ίσως υπάρχει τέτοια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Στα νοκ αουτ θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πιστεύω. Παράδειγμα η Ρωσία δεν έχει δείξει καλά στοιχεία τα τελευταία χρόνια, και όποιος ακούσει 5-0, θα πει ομαδάρα, αλλά η εικόνα δεν το έδειξε κάτι τέτοιο. Φτάνουμε στο σημείο να παίζουν όλοι σε παγκόσμιο. Εμείς σαν φίλαθλοι το σημαντικό είναι να βλέπουμε καλά παιχνίδια και να το ευχαριστιόμαστε. Η Σ. Αραβία βλέποντας στον όμιλο που ήταν στα προκριματικά, άφησε καλά στοιχεία. Άφησε την Αυστραλία να παίξει μπαράζ και πήγε κατευθείαν αυτή στο Μουντιάλ. Κι όμως χθες δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική. Στο τελευταίο φιλικό με την Γερμανία έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Μπορεί η Γερμανία να έπαιξε στο ρελαντί, αλλά ο Σαουδάραβες έδειξαν κάποια καλά στοιχεία. Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα τι να κάνει ο προπονητής με τόσα λάθη, με τόσες λάθος πάσες. Έχαναν την μπάλα και υπήρξαν τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και δημιουργούσαν καλές ευκαιρίες οι Ρώσοι για αντεπίθεση. Οι οποίοι Ρώσοι δεν είναι καθόλου γρήγοροι, οπότε φανταστείτε για τι πράγμα μιλάμε. Μεμονωμένα θα δούμε κάποιους παίκτες να διακρίνονται, όμως το θέμα είναι η διάρκεια και η συνολική εικόνα μιας ομάδας. Κάποια στιγμή θα χρειαστούν βοήθεια από τους συμπαίκτες τους και τέτοιες ομάδες θα τα βρουν σκούρα όταν δεν θα τους έχουν και θα έχουν μόνο έναν να παλεύει. Ο Τζαγκόεφ τραυματίστηκε και θα δυσκολευτεί. Η Ρωσία παρά το ότι βρίσκεται στον όμιλο με ισοδύναμες ομάδες, θα δυσκολευτεί να περάσει.”
Για το αν πιστεύει ότι θα παίξει βασικός ο Σαλάχ η και καθόλου:
“Δύσκολη απόφαση. Αν τον ξεκινήσει και δεν πάει καλά, θα πουν τι τον έβαλε. Αν δεν τον βάλει και δεν παίξει καλά η ομάδα, θα πουν γιατί δεν τον βάζει. Θα κάνει συζήτηση με τον παίκτη ο Κούπερ, σίγουρα αυτός (ο Σαλάχ) θέλει να παίξει, αλλά πρέπει να βρουν λύση που να συμφέρει. Τα βρώμικα κόλπα τα ξέρει η Ουρουγουάη, επομένως εγώ δεν θα τον ξεκινούσα.”
Για το θέμα με τον Λοπετέγκι και αν θα επηρεάσει την ομάδα:
“Το τάιμιγνκ ήταν κακό και ο τρόπος που εξελίχθηκε όλο αυτό. Ο τεχνικός είχε στο μυαλό του την προετοιμασία το πιστεύω αυτό, ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια τουρνουά. Από τη άλλη είναι ο παράγοντας τάιμινγκ. Ήταν λάθος. Έπρεπε να συνεχίσει στην ομάδα, επηρεάστηκε η ομάδα. Αν έπαιζε με τον Ιράν η Μαρόκο, θεωρητικά υποδεέστερες δηλαδή ομάδες, ίσως ήταν καλύτερο. Τώρα όμως ήταν λάθος. Το 214 και το 2016 ήταν απογοήτευση και τώρα συγκαταλέγεται στα φαβορίη Ισπανία, οπότε θα έχει μία πίεση.”
Για το τι περιμένει από το μεγάλο ματς Ισπανία-Πορτογαλία:
0-0 η 1-1. Σφιχτό παιχνίδι. Ο Σάντος είναι τακτικά προσηλωμένος στην άμυνα και οι Ισπανοί θα πάνε συντηρητικά μετά το σοκ στα αποδυτήρια. Οι Πορτογάλοι δεν έδειξαν καλή εικόνα πάντως τον τελευταίο καιρό. Το ότι επανήλθε ο Ρονάλντο, σίγουρα τους δίνει άλλη ώθηση. Ο Ρονάλντο όμως στα Μουντιάλ δεν έχει παίξει καθόλου καλά. Τέταρτο Μουντιάλ και δεν έχει να επιδείξει τίποτα σπουδαίο. Τρία γκολ. Δεν θα δούμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα θα δοθεί. Όποιος προλάβει να βάλει πρώτος γκολ! Στο Μαρόκο-Ιράν θα δούμε καλό παιχνίδι. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Πιθανές ενδεκάδες που κοιτούσα πιο πριν, και είδα πως έχουν καλούς παίκτες, μία έχουν καλή βάση. Το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας θα είναι, έχουμε και “δικά μας παιδιά” . Πέραν όμως του Ανσαριφάρντ και του Μασούντ, είναι και άλλοι. Στην Άλκμααρ ο πρώτος σκόρερ φέτος ήταν ο Αλιρέζα Τζάζανμπανκς, ενώ ο Μαροκινός Ζίγιεκ του Άγιαξ, ψηφίστηκε ο καλύτερος μέσος της σεζόν στην Ολλανδία. Θέλει να δείξει ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Ποντάρω σε αυτούς. Προέρχονται από καλή σεζόν και θα έχει ενδιαφέρον.”
Για την Ουρουγουάη:
“Θα παίξει μεγάλο ρόλο ο Σαλάχ, το αν θα παίξει η όχι. Σουάρεζ και Καβάνι είναι αρχισκόρερς, αλλά δουλεύουν πολύ για την ομάδα. Τρέχουν, πιέζουν, αμύνονται, φοβερή νοοτροπία. Ευλογία είναι για έναν προπονητή, να έχει τέτοιους επιθετικούς. Θα κερδίσει θεωρώ, είναι φαβορί. Θα πέσει πάνω σε Ισπανία η Πορτογαλία μετά. Αλλά έτσι όπως είναι αυτές οι δύο ομάδες, δεν τρομάζουν. Η Ισπανία έχει εσωτερικά προβλήματα, η Πορτογαλία τίποτα ιδιαίτερο. Ξέρουν να παλεύουν με μεγαθήρια, και αυτοί να είναι το αουτσάιντερ. Στα προκριματικά και στα Κόπα Αμέρικα με Βραζιλία και Αργεντινή παλεύουν. Τόσα χρόνια, ποτέ δεν ήταν φαβορί και έχουν μάθει να παίζουν με αυτό. Ξέρουν την σημασία του αουτσάιντερ.”
Για την Αγγλία:
“Γενικά οι Άγγλοι απογοητεύουν κάθε φορά, ενώ έχουν καλούς παίκτες. Αυτό είναι επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση. Η πίεση στις αγγλικές ομάδες πάει στους ξένους, όχι τόσο στους γηγενείς. Ψάχνεται και ο Σάουθγκεϊτ, δεν έχει κάτι να δείξει ιστορικά. Δεν νομίζω να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Θα το ήθελα πολύ σαν οπαδός της πάντως.”
Για το μέλλον του:
“Ναι είχα κάποιες προτάσεις από την Αγγλία, αλλά δεν προχώρησε η κατάσταση. Επιπλέον, είχα ενδιαφέρον και από την Μάλμε, όμως ούτε εκεί βρέθηκε η ευκαιρία να πάω, παρόλο που αυτή με πλησίασε. Κουβαλάω την ταυτότητα του Έλληνα, οπότε διαλέγουν άλλους, συνήθως Γερμανούς. Είναι δύσκολο, το παλεύω. Το σημαντικό είναι να ακούγομαι στην αγορά.”
Για το Ελληνικό πρωτάθλημα:
“Σύνηθες φαινόμενο αυτό που έγινε και φέτος στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο με κάτι ασχολούμαστε. Τ προϊόν υποβαθμίζεται, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν λεφτά. Βλέπω εδώ στο εξωτερικό πράγματα και λέω, δεν έχουμε πολλά να ζηλέψουμε. Απλώς έχουν καλύτερο προϊόν. Είναι κρίμα.”
Για τον ΠΑΟΚ:
“Τον Βέρνμπλουμ τον ξέρω αγωνιζόταν στην Άλκμααρ. Από εκεί τον πήρε η ΤΣΣΚΑ. Τον ήθελα στον Παναθναναϊκο, πολύ μάλιστα. Δεν προχώρησε όμως. Θα έδινε άλλη δυναμική στην ομάδα. Τα μεγέθη ήταν πολύ ψηλά για τον Παναθηναϊκό. Εφτά εκατομμύρια έδωσαν οι Ρώσοι, το θυμάμαι. Τόσα ήταν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού τότε! Ο Πούκι ήταν καλός στην Μπροντμπι, πολύ καλές χρονιές, αλλά για τον Βέρνμπλουμ έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ο ΠΑΟΚ με τις κατάλληλες προσθήκες θα είναι ακόμη καλύτερος και από φέτος. Θα παραμείνει ανταγωνιστικός, επιπλέον στόχος του ΠΑΟΚ, είναι και η καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Ο Βέρνμπλουμ, είναι ένας παίκτης που μπορείς να τον προσαρμόσεις. Έχει εξαιρετικά προσόντα, όπως χειρισμός της μπάλας, γρήγορη αντίδραση μέσα στο γήπεδο, πατάει περιοχή, τα έκανε όλα. Ο κάθε προπονητής θα τον ήθελε. Εγώ προσωπικά θα τον ήθελα και θα έκανα τα αδύνατα δυνατά να τον πάρω. Αλλά ο κάθε προπονητής το σκέφτεται διαφορετικά και έχει το δικό του πλάνο.”
ΠΗΓΗ: Arena FM 89.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου