Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παπαθεοδώρου: "Το μόνο που λείπει στον ΠΑΟΚ είναι ο επενδυτής"

“Καλό είναι να αφιερώνει κανείς χρόνο στο μπάσκετ, μας έχει δώσει πολλές χαρές και πιστεύω πρέπει να ξέρει ο κόσμος κάποια πράγματα παραπάνω. Ένας αγώνας απαιτεί πολλή δουλειά. Πριν την τελική εικόνα, πριν δει το παιχνίδι απαιτεί πολλή κόπο και δουλειά".
Για την φετινή χρονιά και πως εξελίχθηκε:
“Έχουμε τελειώσει πριν λίγο. Μπήκαμε σε διαδικασία εκτίμησης και αυτοκριτικής, είδαμε τι σχεδιάσαμε και τι υλοποιήσαμε. Όταν ήρθα, θέσαμε κάποιους στόχους που τους καταφέραμε. Αλλάξαμε τρόπο προσέγγισης με διαφορετικό στυλ και τρόπο λειτουργίας. Αναπτύξαμε την ομάδα. Αγωνιστικά ήταν η ταχύτητα. Να παίξουμε πιο επιθετικά και στη άμυνα και στην επίθεση. Πρώτον θέλαμε να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας. Στηριζόταν η ομάδα σε 8 9 παίκτες. Με την βοήθεια της διοίκησης, είχαμε 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους, τρέξαμε στην επίθεση. Ήμασταν σκληροί και επιθετικοί στην άμυνα. Η αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση, το δείχνει αυτό. Πετύχαμε πάνω από 80 πόντους στους τελευταίους αγώνες απέναντι σε καλές ομάδες. Επετεύχθη ο στόχος μας αυτός. Τώρα το δεύτερο, ήταν ο Έλληνας παίκτης. Από επιλογή και όχι από ρίσκο, τον πετύχαμε και τον συγκεκριμένο στόχο. Στη Θέση του πλέι μέικερ, υπήρχε ο Κατσίβελης και ο Κόνιαρης. Εναλλακτική λύση είχαμε με Αμερικάνο. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών με τον Ντίλαρντ και τον Αντώνη Κόνιαρη και μετά αποκτήσαμε και τον Κατσίβελη. Ήμασταν από τις ελάχιστες ομάδες που στηρίξαμε τον ποιντ γκαρντ σε γηγενή παίκτη. 21 ετών ο Κόνιαρης, 26 ο Κατσίβελης, αλλά με πρώτη γεμάτη χρονιά, Σε κάθε θέση υπήρχε Έλληνας παίκτης. Στο 4 ήταν ο Μαργαρίτης κατά συνθήκη και βασικοί ο Χαραλαμπόπουλος και Χρυσικόπουλος. Στηρίξαμε σε δύσκολες στιγμές μας αυτούς τους παίκτες και η διοίκηση μας έδωσε αυτή την επιλογή. Στους “16” του Champions League και 3η θέση στο πρωτάθλημα με Έλληνες παίκτες. Μέχρι 15 Μαρτίου είχαμε μόλις 4 παίκτες ξένους. Τελειώσαμε με τον αριθμό πέντε στους ξένους. Από επιλογή καθαρά. Υπήρχε δυνατότητα να έχουμε λιγότερους Έλληνες και περισσότερους ξένους και μάλιστα σε καλή τιμή. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, η ομάδα στήριξε την συγκεκριμένη επιλογή μέχρι τέλους. Μέχρι και την τελευταία μέρα. Οι δύο βασικοί στόχοι εκπληρώθηκαν. Θέλαμε να προχωρήσουμε παραπάνω στην Ευρώπη και μπορούσαμε, η διαφορά με την Καρσίγιακα ήταν ένα τρίλεπτο. Αυτός είναι ο στόχος για την επόμενη χρονιά, ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη".
Για το πιο κομβικό σημείο μέσα στην χρονιά:
“Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της με έναν συγκεκριμένο κορμό. Πριν το κύπελλο με τον Άρη τραυματίστηκε ο Κόνιαρης. Το πρόβλημα όρασης με Ντίλανρτ προέκυψε και αυτό και βρεθήκαμε χωρίς πόιντ γκαρντ σε καθοριστικό διάστημα. Παιχνίδι κύπελλου με τον Άρη, έναρξη πρωταθλήματος με τον Προμηθέα και έναρξη στα παιχνίδια της Ευρώπης. Πολλά ερωτηματικά. Χωρίς Χαραλαμπόπουλο στην αρχή της χροιάς, ο Ζάρας με τραυματισμό. Εκεί ήταν το κομβικό σημείο για εμάς,καθώς ξεκινήσαμε με δύο Έλληνες πόιντ γκαρντ και ένα γκαρντ Αμερικάνο με ηγετικά χαρακτηριστικά. Εξελίχθηκαν καλύτερα τα πράγματα. Νίκες με ΑΕΚ, με Ολυμπιακό, καλό φίνις στο Champions League με 6 νικες σε 7 παιχνίδια στο τέλος και περάσαμε στην επόμενη φάση. Βελτιωθήκαμε. Και με τον Τζάκσον βελτιωθήκαμε ακόμη περισσότερο. Η έλευση του, μας βελτίωσε, κοντά και μακριά από το καλάθι. Και μετά ήρθε και η έλευση του Πέτεγουει. Εκτός έδρας για να κερδίσεις, πρέπει να έχεις πολλά και καλά χαρακτηριστικά και ταλέντο φυσικά".
Για το αν μπορεί η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω και το τι της λείπει:
“Η άποψη μου για τον ΠΑΟΚ, δεν έχει αλλάξει και από πριν έρθω στην ομάδα. Έχει δημιουργήσει πολύ καλές συνθήκες. Έχει ένα μειονέκτημα, δεν έχει ιδιοκτήτη, είναι ξεκάθαρο αυτό. Έχει ανθρώπους όμως που βοηθούν, έχουν τεχνογνωσία,ξέρουν να στήνουν βασικές παραμέτρους για να κάνουν βήματα προόδου. Αυτές είναι οι δυνατότητες τους. Το περιβάλλον είναι ιδανικό. Καλό γήπεδο, καλές συνθήκες προπόνησης, είναι ξεκάθαρο αυτό. Η ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια είχε επιτυχίες μεγάλες, ανάλογα με το μπάτζετ. Το κάτι παραπάνω τι είναι; Να μπούμε ανάμεσα στον Παναθηαϊκο και τον Ολυμπιακό; Δεν είναι 10 εκατομμύρια να βάλεις και τελείωσες. Ο συγχωρεμένος ο Παύλος Γιαννακόπουλο, δέκα χρόνια περίμενε να πάρει πρωτάθλημα περίπου. Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει, δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμη έχει δημιουργήσει όλο το υπόλοιπο περιβάλλον, όλο το γύρω γύρω. Εκτός του οικονομικού. Ευχής έργον να έρθει και ο επενδυτής. Η άποψή μου για το κάτι παραπάνω που συζητάμε, είναι να σταθεροποιηθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και η είσοδος στην τετράδα θα είναι σημαντικό και φυσικά είναι και το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να το κάνει ο ΠΑΟΚ, υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες στην Ευρώπη, με καλύτερα πρωταθλήματα και καλύτερες σε θέμα οργάνωσης αλλά και μπάτζετ".
ArenaFM 89.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου