Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Τερζής: "Να σχεδιάζεται η ομάδα σωστά από την αρχή"

Για τη συμφωνία για την ανανέωση: «Μίλησα με τον κ. Τσαλόπουλο, τα βρήκαμε και μετά από αυτά τα τελευταία χρόνια που είμαι στην ομάδα έχουμε έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας. Ιδίως με τον κ. Τσαλόπουλο είναι άνθρωπος που τον γνωρίζουμε, τον εμπιστευόμαστε και τα τελευταία χρόνια βοηθάει το τμήμα».
Για το αν γίνεται κουβέντα και για τους στόχους: «Δεν χρειάζεται να μιλήσω για το ότι ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Μετά από αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί μπορούμε να κάνουμε και μια περαιτέρω συζήτηση. Το γνωρίζω από πριν όμως,ότι ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τον τίτλο».
Για τον ανταγωνισμό που φαίνεται να μεγαλώνει την επόμενη σεζόν: «Το ότι αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικό το επόμενο πρωτάθλημα, είναι κάτι καλό. Θα υπάρξουν και κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις που δείχνουν ότι κάνουν μια καλή προσπάθεια . Συζητιέται και μεταξύ των παικτών, είναι κάτι καλό για τον άθλημα μας, θα γίνουν πιο δυνατά παιχνίδια και με την ΕΡΤ να τα δείχνει, θα γίνει και πιο προσιτό στο κοινό».
Για τη μεταγραφή του Δημήτρη Τζούριτς στον ΠΑΟΚ:
«Είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι της ομάδας, η άφιξη του Δημήτρη. Επειδή ήμουν και στο γάμο του, εκεί έγινε μια διαδικασία η οποία και ολοκληρώθηκε. Ευτυχώς έγινε αυτό και ο Δημήτρης μπορεί να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και είναι και σε μια πολύ καλή ηλικία. Αυτήν τη στιγμή, είναι πολύ ώριμος, έχει πάλι πολλά παιχνίδια και πρωταθλήματα. Θα ανέβει και όλη η ομάδα, ένα επίπεδο».
Για τον ελληνικό «κορμό» του ΠΑΟΚ:
«Είμαι στον ΠΑΣΑΠ πολλά χρόνια και είμαι πολύ υπέρ των Ελλήνων παικτών. Η κουβέντα για τον αριθμό των ξένων, είναι τελείως ανούσια. Το έχουμε αποδείξει στον ΠΑΟΚ, ότι οι Έλληνες παίκτες είναι αυτοί που φέρνουν τους τίτλους. Το ότι θα έχουμε ένα διαγώνιο, ένα μεγάλο παίκτη που είναι Έλληνας, είναι μεγάλο προνόμιο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καλύψουμε τις υπόλοιπες θέσεις με ξένους. Το πιο σημαντικό είναι ότι παίξαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίσαμε δύο παιχνίδια και για ένα σετ δεν περάσαμε στην επόμενη φάση. Ήταν λίγο άδικο και το σύστημα βαθμολόγησης. Το ζήτημα ήταν ότι αποκλειστήκαμε για ένα βαθμό και φέτος, με την ομάδα που γίνεται, ένας στόχος είναι να περάσουμε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»
Για την πιθανή προσθήκη του Φιλίποφ: «Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Ελπίζω να τελειώσει και να έρθει ακόμα ένας Έλληνας στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι Έλληνες στηρίζουν και πονάνε την ομάδα γιατί γνωρίζουν ότι και του χρόνου μπορούν να συνδέονται με τους ανθρώπους της, τους φιλάθλους και την πόλη. Ο ξένος θα έρθει 6-7 μήνες και μετά θα κοιτάξει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και ο Γκόρτσανιουκ είναι Έλληνας και θα αποτελέσουμε τον κορμό της ομάδας».
Για το αν πρέπει να κρατήσει κάτι ο ΠΑΟΚ από την περασμένη σεζόν: «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και να μας γίνει μάθημα είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να σχεδιάζεται σωστά από την αρχή. Να προλαβαίνει να μαθαίνει από τα λάθη της και το Δεκέμβριο-Ιανουάριο να μη χρειάζεται τίποτα. Να δουλεύει από την αρχή της χρονιάς για να είναι έτοιμη στο τέλος. Το Κύπελλο ήταν μια πολύ καλή στιγμή γιατί δεν ήταν αναμενόμενο από πολλούς, αλλά εμείς το πιστεύαμε. Στο τέλος, αποδείχθηκε ότι για να κερδίσεις τρία παιχνίδια πρέπει να έχεις μια ομάδα δουλεμένη και με συνοχή. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που έπαιζε όλο το χρόνο μαζί»
Για την έλευση του Στάνκου στον πάγκο της ομάδας: «Τον γνώριζα σαν παίκτη. Έχοντας παίξει στη Ρουμανία, τον έχω αντιμετωπίσει σαν αντίπαλο. Τα δύο τελευταία χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά ως προπονητής. Είναι ένα νεαρός προπονητής, θα έχει όρεξη για δουλειά και από εκεί και πέρα εύχομαι τα καλύτερα γα να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή».
Libero 107.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου