Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η βάση του Ίβιτς κι η συνέχεια του Λουτσέσκου


O φετινός ΠΑΟΚ είναι ομάδα διετίας. Τις βάσεις έβαλε ο Βλάνταν Ίβιτς και το οικοδόμημα απογείωσε ο Ράσβαν Λουτσέσκου. Αυτή είναι η αλήθεια. Μερίδιο στην επιτυχία έχει σαφώς κι ο Λούμπος Μίχελ, που ήρθε στην Ελλάδα με έναν στόχο, να κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά, ότι η Σαχτάρ στην Ουκρανία. Η ομάδα μας εκθρόνισε τον Ολυμπιακό, αλλά επωφέληθαν μέσω παρασκηνίου τρίτοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα κι όπως ζήτησε κι ο Ρουμάνος με τέσσερις-πέντε προσθήκες, δε θα έχει αντίπαλο στην Ελλάδα!

2 σχόλια:

  1. Επιστροφη Ουαρντα - Γιαννουλη για βασικοι, φυσικα ενα αμυντικο χαφ που θα τρωει σιδερα και τον Χαριση για αλλαγη του και Κυριακο Παπαδοπουλο παρτενερ του Βαρελα. Απο εκει και περα αναλογα ποιοι θα φυγουν απο την βασικη ενδεκαδα θα ηθελα Μπεργκ εαν φυγει ο Πρίγιο, με μπακ απ τον Κοντε, Λιβαγια εαν παρει μεταγραφή ο Πέλκας, με μπακ απ τον Βασιλακακη. Επισης θελουμε 2ο αριστερο μπακ και 2ο δεξι μπακ...Οι προσθαφαιρεσεις και φετος δεν θα ειναι λιγες απλα εχεις βρει εναν βασικο κορμο 6-7 παιχτων και αναλογα ποιοι θα φυγουν θα γινουν και οι αναλογες προσθηκες...Επισης και με τους τερματοφυλακες πρεπει να δουμε τι θα γινει διοτι αυτη τη στιγμη εχουμε 4.. Με την προοπτικη της ζητησης που αναμενεται να εχει ο Πασχαλακης μηπως και φετος ψαχνουμε για βασικο τερματοφυλακα; Οποτε για να κανουμε την σουμα εχουμε και λεμε...Αναμενεται να εχουμε σιγουρα 5 νεα προσωπα για αρχη στην ομαδα (Γιαννουλης-Στοπερ-αμυντικο χαφ-Κιτσιου-Ουαρντα) και εν συνεχεια πιθανως αντικαταστατες των Πριγιο-Πελκα-Πασχαλακη-Ουαρντα-συν 2 μπακ ακομα (αριστερο-δεξι)-συν δευτερο επιθετικο (πιθανως Κοντε). Οπως βλεπουμε ο ΠΑΟΚ και φετος σιγουρα θα εχει τουλαχιστον 5 και περισσοτερα νεα προσωπα στη συνθεση του. Εκει που ο ΠΑΟΚ σιγουρα δεν χρειαζεται ενισχυση και εχει πλειαδα παιχτων ειναι στους πλαγιους επιθετικους με Βιειρινια-Ουαρντα-Καμπος-Ενρικε-Μυστακιδης-Λημνιος-Λαμπρου. Τωρα ποιοι απο αυτους θα μεινουν ειναι αγνωστο..Φυσικα φετος με τον Λουτσεσκου απο την αρχη της χρονια και γνωριζοντας την ομαδα και ποιες οι αναγκες τις, ελπιζουμε σε γρηγορες και οργανωμενες αποφασεις ωστε τη νεα χρονια να δουμε εναν ΠΑΟΚ που πραγματικα θα ζωγραφιζει μεσα στο γηπεδο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΕ !
      Το βραβείο της προσφοράς το έδωσε στον Κρέσπο ο Λουτσέσκου! Κανένας δε θα περίμενε αυτήν την απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου, όμως, μ΄αυτην του την απάντηση ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι το βραβείο της προσφοράς ανήκει σ΄αυτόν που έδωσε το 100% των δυνάμεών του - ψυχικά και σωματικά - σ΄ αυτο που είχε σα στόχο να περάσει ο προπονητής του στην ομάδα. Προφανώς η στάση του Κρέσπο βοήθησε και τον ίδιο τον Λουτσέσκου στις δύσκολες στιγμές του ίδιου, όταν αμφισβητήθηκε από πολλούς και αυτό δεν το ξεχνάει ένας ηγέτης και του το επιστρέφει κατ΄αυτόν τον τρόπο. Είπε όμως, μόνο αλήθειες , όσον αφορά, την απόδοση των ποδοσφαιριστών του και τις σχέσεις μαζί τους. Έδειξε ότι δεν είναι στενοκέφαλος και τις δικές του παραλείψεις τις ζυγίζει και στο τέλος απονέμει δικαιοσύνη, ανταμείβοντας αυτούς που , κατά κάποιο τρόπο, αδίκησε (περίπτωση Πέλκα και Πρίγιοβιτς).
      Mίλησε , επίσης, για 3-4 παίκτες που θα κινηθεί για την απόκτησή τους και οι οποίοι θα είναι ποιοτικοί παίκτες, δίνοντας έτσι το στίγμα του νέου μεγάλου ΠΑΟΚ, που θα είναι και μία μεγαλύτερη δόση προς την ποιότητα. Δεν άφησε περιθώρια σκέψης για ομάδα παλιάς κοπής με εξάρι που θα έχει ρόλο μόνο να κόβει και να μοιράζει τη μπάλα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι σχεδιάζει τον νέο ΠΑΟΚ με ποδοσφαιριστή που θα έρθει και θα ενισχύσει το κέντρο και ο οποίος θα είναι ποιοτικός παίκτης με ηγετικά χαρίσματα. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα όσα είπε για τον Κρέσπο, θα μπορούσαμε να κάνουμε εικασίες ότι σε περίπτωση που έρθει ο Παπαδόπουλος, θα τον έχει έτοιμο για το κέντρο μπροστά από την άμυνα σε ρόλο που τον ξέρει και έχει διαπρέψει και όχι για το κέντρο της άμυνας. Τον Βιεϊρίνα τον θέλει περισσότερο εκεί που εμπνέει σιγουριά στην ομάδα και όχι να τον φορτώσει στο δύσκολο ρόλο του επιθετικού χαφ. Ένας ρόλος που θέλει πολλά τρεξίματα και λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του πιθανόν να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο έπακρο ή ακόμα μπορεί έτσι και να τον κάψει για τα επόμενα χρόνια. Άφησε , όμως, να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα του δώσει την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα.
      Η αρχική τοποθέτησή του, όσον αφορά το τρόπο που παίζει η ομάδα του ΠΑΟΚ στην επίθεση με 4:4:2 δείχνει ότι επιθυμεί την έλευση ενός μεγάλου δεύτερου ποιοτικού επιθετικού, που θα είναι πολυσύνθετος με χαρακτηριστικά όπως : να κρατάει τη μπάλα, να πασάρει σωστά , να τελειώνει τις φάσεις, να πρεσάρει και να κερδίζει μπάλες (σε αυτό επέμεινε περισσότερο) , αλλά και από πολλές ακόμα δεξιότητες. Λέτε να είναι ο Μπέργκ? Προσωπικά νομίζω ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο νούμερο ένα, που θα έδινε την ποιότητα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά έχει και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μεγάλου επιθετικού.
      Μας είπε επίσης ότι προτίθεται να φέρει πίσω τρεις δανεικούς παίκτες, το όνομα τους ενός το ανέφερε και είναι ο Γιαννούλης. Ο άλλος πρέπει να είναι ο Ουάρντα, σύμφωνα με τα όσα είπε για την απόδοσή του. Τον τρίτο άφησε να τον φανταστούμε. Πάντως μπορεί να προκύψουν και περισσότεροι των τριών, αφού το ρόστερ της ομάδας, λόγω των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, θα αποτελείται από 25 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές.
      Μίλησε , επίσης, με τα καλύτερα λόγια για τον Μπίσεσβαρ (τον λατρεύω είπε) και αυτό, ίσως, δείχνει ότι θα συνεχίσει να τον εμπιστεύεται για μια θέση βασικού στα χαφ της επόμενης περιόδου.
      Αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε και άλλο τα όσα είπε ο προπονητής του δικεφάλου για τους παίκτες του, υπάρχει μία θέση στην ομάδα που δεν έκανε αναφορά και λογικά η σκέψη του είναι να ενισχυθεί με την απόκτηση ενός ακόμη ποιοτικού ποδοσφαιριστή. Αυτή η θέση είναι του δεξιού χαφ .
      Τέλος, έμεινε μία θέση ακόμη, για τον τέταρτο της παρέας των ποιοτικών , που θα έρθουν με μεταγραφή. Αυτός μπορεί να είναι ένας μέσος (αν ο Παπαδόπουλος) πάρει τη θέση του κεντρικού αμυντικού στη θέση του Κρέσπο ή ένας πλάγιος επιθετικός χαφ από τα αριστερά , μπροστά από τον Βιεϊρίνια.
      Κοντός ψαλμός αλληλούια

      Διαγραφή