Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Νέος προπονητής στον Απόλλων Σμύρνης ο Ισμαέλ



Ο 43χρονος τεχνικός με θητεία ως παίκτης στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά και σε άλλα γερμανικά club είναι ο νέος προπονητής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Και το όνομα αυτού, Βαλεριέν Ισμαέλ. Ο νεαρός τεχνικός είναι τελικά ο «εκλεκτός» του Απόλλωνα Σμύρνης και κρατά πλέον τα ηνία του. Με βιογραφικό αρκετά «βαρύ» ως παίκτης όπου αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, σε Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου, τα τελευταία χρόνια κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα.
Οταν το 2009 ο 43χρονος πλέον παλαίμαχος στόπερ κρέμασε τα παπούτσια του, είχε στο παλμαρέ του δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, τρία Κύπελλα, ένα Κύπελλο Γαλλίας και ένα γαλλικό Λιγκ Καπ. Γεννημένος στο Στρασβούργο αλλά ουσιαστικά με «γερμανική νοοτροπία» και μάλιστα το 2013 πολιτογραφήθηκε Γερμανός, από το 2004 αγωνίζονταν εκεί και από το 2011 ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους.
Αρχικά στο τιμ του Ανόβερο και τότε (2011) ανέλαβε την 2η ομάδα του. Ακολούθησε η Νυρεμβέργη και ύστερα η δεύτερη ομάδα της Βόλφσμπουργκ. Τον Οκτώβριο του 2016 διαδέχθηκε τον Ντίντερ Χέκινγκ στον πάγκο των «λύκων» και παρέμεινε μέχρι τον Φλεβάρη του 2017.
Πλέον είναι κάτοικος Ελλάδος και ο Απόλλων Σμύρνης θα γίνει η πρώτη του εκτός Γερμανίας ομάδα, ενώ ως αγαπημένο του σύστημα θεωρείται το 4-2-3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου